Zomertijd is vakantietijd: stedentrips voor strandvakanties, en vooral vraag naar sightseeingtrips

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
NEURENBERG - Hotelinfo heeft een onderzoek gedaan onder haar boekingsklanten om erachter te komen wat hun favoriete vakantie is.

Bijna de helft van de ondervraagde klanten gaat het liefst met de partner op vakantie, en circa 74% van de ondervraagden verblijft in een hotel.

Stedentrips staan met 62% bij vakantievierders duidelijk bovenaan, vooral sightseeing is populair. Blijkbaar zijn vakanties met vrienden minder in trek. Slechts 11% van de ondervraagden gaf aan het liefst met mensen uit de vriendenkring op vakantie te gaan.

Partners nemen de hoogste positie in: 51% gaat het liefst met de wederhelft op reis. De familie volgt met 23,5% en slechts 13,6% van de deelnemers aan de enquête van hotel.info  gaat het liefst alleen op pad. Een vakantie met een reisgezelschap is met minder dan 1% van de stemmen voor de minste vakantiegangers een goed alternatief.

Bij de vraag welk soort vakantie het meest de interesse had, kreeg de stedentrip met 62% de grootste bijval, duidelijk meer dan de klassieke strandvakantie, met toch nog bijna 37%. Een vakantie in de bergen komt met 22% op de derde plek van populaire vakanties, gevolgd door de rondreis die met een kleine 9% gelijk eindigt met de thuisvakantie.

Op de vraag wat vakantievierders graag doen op vakantie, prijkte sightseeing met 62% aan kop, wat weer overeenkomt met de liefde voor stedentrips.

© Nationale Recreatiegids