Minder bezoekers Parade door regen en WK

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
(Novum) - De Parade heeft dit jaar ruim 245 duizend bezoekers getrokken. Dat is 55 duizend minder dan het record van vorig jaar, toen ruim driehonderdduizend bezoekers het theaterkampement in Utrecht, Rotterdam, Den Haag of Amsterdam aandeden. Die schatting maakt de organisatie van het festival, dat nog tot zondagavond in Amsterdam te vinden is. De organisatie wijt het afnemende bezoekersaantal aan het succes van Oranje op het WK en de regen.

Vooral in Amsterdam bleven bezoekers thuis. "Dat komt door het weer, dat was verschrikkelijk", zegt een woordvoerder. Het festival begon op 19 juni in Rotterdam veelbelovend met meer bezoekers dan vorig jaar. In Den Haag viel het twee weken later tegen door regenval, maar ook het WK. Het aantal bezoekers trok in Utrecht halfweg juli weer bij, maar viel in het water in Amsterdam. Het festival werd dit jaar voor de 24e keer georganiseerd.

Ondanks het lagere aantal bezoekers viel het theaterbezoek dit jaar niet tegen. Veel voorstellingen raakten uitverkocht en in Utrecht werd zelfs een record gebroken. Daar zag iedere bezoeker gemiddeld twee voorstellingen en dat is meer dan ooit.