Sterren en piraten moeten van Sail show maken

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Sail Amsterdam moet volgend jaar een showspektakel worden en groter worden dan alleen de tallships en andere schepen in de haven van Amsterdam. Het thema van de negende editie is Van een Gouden Verleden naar een Gouden Toekomst. De plannen zijn woensdag gepresenteerd in Amsterdam. Zo zijn er plannen voor een drijvend podium waar 'grote Nederlandse namen' optreden en met thema-avonden als Pirates of the Caribbean.

De organisatie wil tijdens Sail onder meer een muzikaal programma in de avond. "We willen graag een ponton in het water leggen waar iedere avond voor het traditionele vuurwerk een groot muziek-, kunst- en cultuurspektakel zal plaatsvinden", zei Saildirecteur Erwin van Lambaart, bekend als theaterproducent.

Iedere avond kent een ander thema. Naast het piratenthema is er een avond gericht op klassieke muziek en komt er een meezingavond met 'nautische hits van Sailing van Rod Stewart tot en met de Jantjes en alles daartussenin'. De bedoeling is dat de shows ook worden uitgezonden op tv.

"We zullen er wel een kleine vergoeding voor vragen, maar dat is echt een sympathieke prijs", licht Van Lambaart na afloop toe. "Dan kun je met een sloepje invaren. En we hebben een tribune waar mensen op kunnen zitten." Hij verwacht dat kaartjes vanaf december te koop zijn.

Van Lambaart heeft samen met Ivo Niehe een bedrijf dat is ingeschakeld voor Sail 2015. De organisatie hoopt ook meer jongeren bij het evenement te betrekken. Vijf jaar geleden trok het evenement meer dan twee miljoen bezoekers.