De 200 beroemdste schilderijen ter wereld in 1 unieke expositie in Rotterdam

Door Redactie Nationale Recreatiegids
6 min
Een tentoonstelling zoals je nog nooit gezien hebt, op 1 van de mooiste plekjes van Rotterdam.
Waar je mag rondhollen, waar je hond mee naar binnen mag, waar je kan verdwalen zo groot het is, waar je wel alles mag fotograferen en waar je de mooiste 200 schilderijen van de wereld ziet! Een unieke expositie.

De kritieken in de pers zijn lovend! Een unieke expositie, toegankelijk, de kriebels, de ambities waren hoog maar zijn waargemaakt, echt goed uitlegd, fijn voor het geheugen, een uitgelezen kans om een reis door de kunstgeschiedenis te maken, kunst op een laagdrempelige manier beschikbaar gemaakt, een stoomcurus kunstgeschiedenis, de sappige verhalen achter het schilderij, leuk voor de kinderen etc. etc.......................

Een canon van de Westerse kunstgeschiedenis die bij iedereen een belletje doet rinkelen is nu te zien in de robuuste Fenixloods.
Combineer een bezoek aan ons met een dagtocht door Rotterdam. De expositie ligt vlak bij de Erasmusbrug en op de kade heb je een prachtig uitzicht op ''Mathattan aan de Maas''

Absolute grootheden zoals ''de Mona Lisa'', ''de Nachtwacht'', ''het Meisje met de Parel'' en ''The American Gothic''  zijn te samen met nog 196 andere werelberoemde schilderijen in Rotterdam.

De expositie is een leerzame ervaring voor jong en oud met een ludieke omlijsting.
Minder bekende feitjes zoals de waarde, hoe vaak een kunstwerk gestolen is, anonieme achtergrondverhalen van de kunstenaars en beroemde persiflages zijn ook terug te vinden in de tentoonstelling.

Elk tijdvak heeft een eigen kleur, een eigen lichtplan en muziek uit de betreffende tijd. Een totaal ervaring die je nog meer laat genieten van de allermooiste kunst van de wereld.

''Het Arnolfiniportret'' van Jan van Eyck, ''de Schreeuw'' van Munch en ''de Guernica'' van Picasso: indrukwekkende kunstwerken die u ooit een keer gezien moet hebben. Kunstwerken met een iconische status. Sommige werken hebben daar eeuwen over gedaan, andere werden het vrijwel direct, maar over de gehele wereld worden ze herkend. In de expositie ‘200 Greatest Paintings’ krijgt u de kans om tweehonderd van de kostbaarste en beroemdste kunstwerken ter wereld in één keer te ontdekken.

Kunstkenners en leken hebben samen de lijst samengesteld van deze tweehonderd meest begeerde, kostbaarste en beroemdste kunstwerken ter wereld. Deze werken zijn op bijzonder precieze wijze gereproduceerd (alles is op ware grootte!) en chronologisch tentoongesteld.
De bezoeker maakt een reis door de kunstgeschiedenis, zonder de hele wereld over te hoeven vliegen. Van Gogh, Rembrandt, Gauguin, Picasso, Vermeer en Renoir. Meer dan honderd van de beroemdste kunstenaars uit meer dan tachtig verschillende musea over de hele wereld samengevat in één expositie!

© Nationale Recreatiegids