Nationaal Historisch Museum zet drie projecten in de etalage

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
AMSTERDAM - Het Nationaal Historisch Museum sluit op 1 januari 2012 zijn deuren, maar enkele spraakmakende projecten hebben op zichzelf ook bestaansrecht en toekomst.

Een onafhankelijke commissie zal adviseren welke instellingen of partijen het meest geschikt zijn om de projecten over te nemen. Op 31 oktober 2011 maakt de commissie haar besluit bekend. Inschrijven op de projecten kan tot 3 oktober 2011.

Het Nationaal Historisch Museum zag zijn subsidie na vier jaar niet verlengd en staakt per 1 januari 2012 zijn werkzaamheden. Ondanks de korte periode van zijn bestaan ontwikkelde het museum een aantal vernieuwende projecten die nationaal en internationaal erkenning krijgen: de Nationale Automatiek, het digitale plaatsen van herinnering project xwashier en het innl-netwerk, gecombineerd met de innl-website.

Het museum wil het kapitaal en de potentie van deze projecten niet verloren laten gaan en biedt geïnteresseerde organisaties de mogelijkheid om in te schrijven op een of meer van deze projecten.

© Nationale Recreatiegids