Berget Lewis doet voorlopig geen boodschappen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
(Novum) - Berget Lewis heeft haar agenda volledig vrijgemaakt voor de musical Dreamgirls. "Het is belangrijk om dingen buiten je werk zo veel mogelijk uit handen te geven", zegt de zangeres, die zes dagen per week moet repeteren voor haar rol, tegen Novum Nieuws. "Zo zorgt iemand dat er boodschappen gedaan zijn als ik thuiskom en wordt er voor mijn hondje gezorgd."

Volgens de 42-jarige zangeres, die voor Dreamgirls in de huid van Effie White kruipt, is het verder belangrijk zo fit mogelijk te blijven. "Ik probeer gezond te eten en genoeg rust te nemen."

De cast, die naast Lewis bestaat uit onder anderen Pearl Jozefzoon en Aïcha Gill, heeft naar eigen zeggen nog aardig wat werk te verzetten. "We zijn net bezig en het gaat wel lekker, maar we moeten veel teksten, choreografie en dialogen uit ons hoofd leren", legt ze uit. "Over een maand is al de eerste try-out."

Dreamgirls is gebaseerd op de gelijknamige musical uit de jaren tachtig, waarvan in 2006 een film werd gemaakt met onder anderen Beyoncé. Bezoekers hoeven echter niet op een kopie van die film te rekenen, aldus Lewis. "Ik heb de film een keer of acht gezien toen ie uitkwam en afgelopen tijd heb ik 'm nog een paar keer bekeken, puur vanwege de verhaallijn en de sfeer. Je moet er toch je eigen verhaal van maken."

Inmiddels zegt Lewis haar Effie White, een 'zelfverzekerde dame die zich bewust is van wat ze kan en de wereld wil veroveren', gevonden te hebben. "Ik vind haar heel leuk." Dreamgirls gaat 28 september in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.