Dierenrijk Nuenen zet kinderen aan het werk

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Kinderen inspecteren nieuw olifantenhuis en bouwen verjaardagstaart voor olifantenOlifantje Thuya wordt 1 jaar. Dierenrijk viert dat feestelijk en opent tevens een nieuw huis voor de jarige en zijn familie. In december 2013 breidde de olifantengroep flink uit, waardoor er een groepsstal gebouwd moest worden. Dierenrijk laat dinsdag 15 juli, op de verjaardag van Thuya, het verblijf door 25 ‘junior bouwvakkers’ inspecteren en daarna bouwen ze een verjaardagstaart voor de groep olifanten.

Om er zeker van te zijn dat het nieuwe olifantenhuis aan alle eisen voldoet, heeft Dierenrijk 25 kinderen uitgenodigd voor een heuse inspectie. De ‘junior bouwvakkers’ beoordelen onder andere de grootte van het olifantenhuis, de temperatuur, de ondergrond, de sfeer en de beleving. Dierenrijk vindt het ook belangrijk dat bezoekers de olifanten vanuit de publieksruimte goed kunnen zien. Martin van Hees, Parkmanager van Dierenrijk, licht toe: “Het nieuwe olifantenhuis wordt voorzien van een gracht, waardoor er geen hekwerk tussen de olifanten en de bezoekers nodig is. Dat vergroot de beleving. Uiteraard moeten we de inspectie op dinsdag 15 juli nog even afwachten”. Dierenrijk verwacht het nieuwe olifantenhuis op 25 juli klaar te hebben.

Bouwproject door kinderen
Tot slot krijgen de ‘junior bouwvakkers’ samen met de andere kinderen die op bezoek zijn in Dierenrijk de opdracht om een verjaardagstaart voor Thuya en zijn familie te bouwen. Zoals bij ieder bouwproject wordt er een deadline gegeven. Om 15:30 uur moet de taart klaar zijn. Vanaf 13:00 uur kunnen kinderen geschminkt worden als olifantje en zich uitleven op springkussens. En om 14.00 uur geven de dierverzorgers een feestelijke olifantenshow.

Foto door Hans Muskens

© Nationale Recreatiegids