Bloederig, historisch drama aan Spilsluizen 18, Groningen opnieuw tot leven gebracht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
26 t/m 29 juni 2014 – 2 t/m 6 juli 2014Een bloederig, waar gebeurd drama aan de Spilsluizen in Groningen, is het onderwerp van een bijzondere voorstelling. Stadshistoricus Beno Hofman en bekende Groningers als Arno van der Heyden en Meindert Talma brengen dit drama opnieuw tot leven op een geheime locatie bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Wist u dat de binnenstad van Groningen de afgelopen eeuwen getuige was van een aantal schokkende en opmerkelijke drama’s? De oude gevels in het centrum verbergen een hoop geheimen. In opdracht van het Noordelijk Scheepvaartmuseum, de Groninger Archieven en het Groninger Museum, selecteerde stadshistoricus Beno Hofman negen onwaarschijnlijke verhalen die zich de afgelopen eeuwen achter historische gevels hebben afgespeeld.
Van moord en overspel tot epidemieën en indrukwekkende stadsbranden: ook in Groningen is het altijd wat.

Twee weken geleden ging het geheimzinnige pand aan de Spilsluizen 18 in de verkoop. Het nieuws ging als een lopend vuurtje door Groningen; iedereen leek het prachtige, historische pand te kennen en zich af te vragen wat er zich al die jaren achter de gevel met de stoffige vitrage heeft afgespeeld.
Het pand vond in een mum van tijd nieuwe eigenaars. Zouden ze op de hoogte zijn van het gruwelijke drama dat er zich in de 18e eeuw voltrok?

Groningers en niet-Groningers kunnen het mysterie vanaf 26 juni ontrafelen door een bezoek aan de voorstelling Drama achter de gevel. Bekende Groningers waaronder Arno van der Heyden, Meindert Talma en Beno Hofman brengen het drama van Spilsluizen 18, samen met acht andere drama’s, tot leven in de voorstelling Drama achter de gevel. Verbazingwekkende verhalen uit de zestiende t/m de twintigste eeuw staan daarbij centraal. Op vijf geheime locaties in en om het Noordelijk Scheepvaartmuseum komen deze tragedies voorbij tijdens een spannende stadswandeling boordevol theater, muziek, film en cabaret.

26 t/m 29 juni 2014 – 2 t/m 6 juli 2014

€ 12,50 / € 7,50 tot 18 jaar

Start: 20:14 uur / Binnenplaats Noordelijk Scheepvaartmuseum, Brugstraat 24, Groningen

Kaarten via www.dramaachterdegevel.nl