Tuin & Kunst Tiendaagse Groningen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
20 t/m 29 juni 2014Groningen opent deze zomer al weer voor de vierde keer de tuindeuren voor liefhebbers van tuin, kunst, cultuur en landschap. Tien dagen lang zijn tuinen door de hele provincie het podium voor kunst- en cultuuruitingen. Ontdek tijdens dit evenement de rijke tuinentraditie en geniet in én van een inspirerende omgeving.

Tijdens de Tuin & Kunst Tiendaagse kunt u de meest bijzondere particuliere tuinen van Groningen bezoeken. Tuinen van hoog niveau en allemaal zonder afspraak te bezichtigen. Bovendien hebben veel van de tuineigenaren hun erf beschikbaar gesteld als podium voor een divers aanbod van kunst en cultuur.

Ook in tal van musea en galerieën worden exposities georganiseerd. Bewonder het werk van bekende gevestigde Groninger kunstenaars als Maya Wildevuur en Henk Helmantel, maar ook dat van jonge aankomende talenten.

De Tuin & Kunst Tiendaagse is bij uitstek de gelegenheid om de landschappelijke diversiteit van de provincie te ervaren. De openheid van de kleigebieden in het Hoogeland en Oldambt, het rationele landschap van de Veenkoloniën en de beslotenheid van het Westerkwartier en Westerwolde. Beide laatste gebieden bieden hun eigen activiteitenprogramma's: 'Panorama Westerkwartier' en 'Westerwolde Rijgt'. En te midden van dat alles liggen natuurlijk het groene Gorecht en ain wondre Stad.

© Nationale Recreatiegids