Dutch TT Assen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
26 t/m 28 juni 2014De Dutch TT is de enige Grand Prix ter wereld die onafgebroken op de kalender staat. Sinds 1925 wordt in Assen op het hoogste mondiale niveau gereden. Alle kampioenen reden en wonnen op de Drentse hei. Het is al decennia het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. De TT meemaken is meer dan een motorrace bezoeken: de TT beleef je!

Alle Grand Prix klassen komen hier aan bod. Door de inkrimping van het aantal klassen zijn dit thans Moto3, Moto2 ( ter vervanging van de 250cc-klasse) en MotoGP. Vroeger maakten ook 50 cc/80 cc, 350 cc, 500 cc en zijspannen hier deel van uit. Sinds enige jaren wordt de zijspanklasse wel verreden op de wedstrijddag, maar maakt het geen deel meer uit van de Grand Prix.

Voorafgaand aan de Dutch TT zijn er enkele trainingsdagen en kwalificatieraces voor goede startposities. In de week voor de racedag is er in Assen de zogenoemde SPEEDWEEK, waarin verschillende aspecten van de motorsport te zien zijn. Verder is er een kermis en het (nu nog) drie dagen durende TT Festival, met onder meer de beroemde TT Nacht te bezoeken.

© Nationale Recreatiegids