Kom met Hemelvaart en Pinksteren op kraamvisite in Dierenpark Wissel

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Wat hebben ringstaartmaki’s, wallabies, lori’s, vari’s en potoroes met elkaar gemeen? In Dierenpark Wissel hebben al deze diersoorten op dit moment jongen! In het Hemelvaart- en Pinksterweekend kunnen bezoekers de jongste bewoners van het park met een kraambezoekje verblijden.

Het wallabie- en potoroejong zijn inmiddels al zo groot dat ze bijna niet meer in de buidel passen en het gordelvari-jong durft al steeds meer van het vari-verblijf in zijn eentje te ontdekken. De ringstaartmakitweeling die 6 mei is geboren, is echter nog zo klein, dat ze zich goed vastklemmen aan hun moeder. De lori’s zijn dit jaar al toe aan hun tweede leg. De jongen van februari zijn al uitgevlogen en alleen nog maar herkenbaar aan hun donkere snavel. Hun drie broertjes of zusjes zijn nog lang niet zo ver. Ze zijn deze week net uit hun ei gekropen en brengen de komende weken nog door in de nestblokken.

Veel activiteiten met Hemelvaart en Pinksteren
Bezoekers kunnen met Hemelvaart en Pinksteren niet alleen op kraamvisite bij de verschillende dieren. Er is nog veel meer te beleven in het park. Voor de kinderen worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals poppenkast, Beestenboel en schminken. Bezoekers die graag wat meer willen weten over de dieren in Dierenpark Wissel kunnen tijdens de verschillende Zoo Times vragen stellen aan de dierverzorger.

De speurtocht ‘De Jongens tegen De Meisjes’ is met een maand verlengd. Wie zijn er groter, wie kunnen beter jagen en wie kunnen beter de kinderen opvoeden? In de dierenwereld gaat het er soms bijzonder aan toe. Door mee te doen aan deze speurtocht komen kinderen er onder andere achter wie de baas is bij de ringstaartmaki’s, wie de eieren uitbroedt bij de nandoes en wie het sterkst is bij de neusberen. Speurtochtformulieren zijn bij de kassa verkrijgbaar voor € 1,00 per formulier; deelnemers maken kans op een leuke prijs.

© Nationale Recreatiegids