Culinair festival ProefMei in Deltaregio West-Brabant

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
22 - 25 mei vindt het culinair cultureel festival ProefMei plaats in de Deltaregio in West-Brabant. Proef de streekproducten van de Brabantse Wal zoals asperges, aardbeien, ansjovis en Thoolse aardappels.

Naast allerlei proeverijen, optredens, fiets- en wandeltochten organiseert de provincie, samen met haar partners, in de Deltaregio met de Brabantse Wal als centrum, ook evenementen rondom een aantal maatschappelijk thema’s.

Talkshow ‘ProefMei, proef natuurvlees’
Zo vindt zondag 25 mei de talkshow ‘ProefMei, proef natuurvlees’ plaats van 12.30-13.30 uur in Theater Zwijnshoofd in Bergen op Zoom. Johan van den Hout (gedeputeerde ecologie) en Frank Petter (burgemeester Bergen op Zoom) gaan in gesprek met gasten uit retail, horeca en natuur over de meerwaarde van grote grazers, wilde ganzen en een (h)eerlijk stuk vlees op je bord. Gespreksleider: Michel Jehae (Staatsbosbeheer). De toegang is gratis met live muziek en hapjes.

Delta Region Week
Sinds 2013 zijn de economische ambities van de Deltaregio gebundeld in de Strategic Board Delta Region. Met als doel om de Deltaregio verder te ontwikkelen naar een toonaangevende innovatie- en kennisregio.

Omdat ProefMei gedeeltelijk samenvalt met de Delta Region Week (18-25 mei), vinden er daarom ook verschillende activiteiten plaats rondom biobased, zorgeconomie, agrofood en circulaire economie. Deze zijn gericht op het versterken van de Nederlands-Vlaamse Delta, het leggen van nieuwe verbindingen binnen deze regio en op de realisatie van de ambities.

Voor het volledige programma kunt u hier terecht.

© Nationale Recreatiegids