Jacqueline Govaert, Lucky Fonz III en Eefje de Visser op elfde editie van Artis ZOOmeravonden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Picknicken in Artis tot zonsondergang in juni, juli en augustusIn de maanden juni, juli en augustus kan je in Artis elke zaterdag tot zonsondergang in het park doorbrengen. Tijdens het elfde jaar van de ZOOmeravonden treden onder andere Jacqueline Govaert, Lucky Fonz III en Eefje de Visser op in de Muziektent bij de Pampa. Er kan gepicknickt worden in het gras en is er een barbecue bij De Twee Cheetahs. Vanwege de grote belangstelling van vorig jaar, zijn er ook dit keer korte ZOOmeravondvertellingen in de historische Collegezaal van Artis. Verschillende Artis-medewerkers lichten een tipje van de sluier op over hun werk als dierverzorger, dierenarts of astronoom. De avond wordt afgesloten met een speciale avondrondleiding door schemerend Artis waarbij de rondleider vertelt over de nachtrituelen van de dieren.

Bekende artiesten treden op
Tijdens de eerste ZOOmeravond, op zaterdag 7 juni, bijt Rita Zipora het spits af met een mix van Brits-klinkende electropop à la Portishead en Massive Attack en warme soundscapes gecombineerd met Nederlandse teksten. De weken erna verzorgen Bettie Serveert (acoustic duo show), Kris Berry & Perquisite, en Typhoon het hoofdoptreden. Het volledige ZOOmeravondprogramma is hier te vinden.

Ook kinderprogramma vanaf 15:00 uur
Het ZOOmeravondprogramma begint iedere zaterdag om 15.00 uur met verschillende kinderactiviteiten. Zo kunnen aankomende astronauten in het Planetarium hun ruimtepaspoort halen. Door alle workshops te volgen over de sterrenhemel, de ruimtevaart, het zonnestelsel en de melkweg sparen de deelnemers stempels en wordt het ruimtepaspoort bij elkaar gespaard. Om 16.00 is er altijd een speciale kinderactiviteit, zoals een rap- of dansworkshop in de Muziektent bij de Pampa. Ook staat er een poppenkast tijdens sommige ZOOmeravonden in het park.

Praktische informatie
Artis is dagelijks geopend van 09:00 uur tot 18:00 uur, maar op de zaterdagen in juni, juli en augustus tot zonsondergang. De ZOOmeravondprogrammering begint om 15:00 uur. Toegangsprijzen: kinderen 3 t/m 9 jaar € 16,50 en volwassenen € 19,95,  Artis-leden gratis.

Foto Artis, Edwin Butter

© Nationale Recreatiegids