Bevrijdingsfestival Alkmaar moet wijken voor broedende lepelaars

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
1 min
Waar normaal gesproken het Bevrijdingsfestival in Alkmaar in het Cultuurpark de Hout wordt georganiseerd, moeten mensen die de vrijheid willen vieren dit jaar wijken naar een andere locatie. In het park zijn lepelaars neergestreken om hier te broeden. Daarom gaat het festival dit jaar verhuizen, meldt NH Nieuws.

In totaal zijn er zestien lepelaars die een jong proberen op te voeden. Het lijkt er niet op alsof ze veel last hebben van de drukte in het park, maar een festival organiseren recht onder hun snavel is mogelijk teveel van het goede. Daarom zegt Rowy Onrust namens DOSS Event Support dat het festival wordt verplaatst naar de Gasfabriek aan de Helderseweg: “Dat wordt even wennen voor de mensen die gewend zijn om op 5 mei even naar het Hout te lopen, maar we zijn erg blij met de nieuwe locatie.”

Combineren

Vorig jaar stond er een enorm kartonnen kunstwerk in de Alkmaarderhout. Ook dit jaar wordt er een kunstwerk geplaatst, ditmaal in de Gasfabriek. Daar waren overigens al twee optredens gepland op Bevrijdingsdag, maar die worden gecombineerd met het festival.