Tentoonstellingsprogramma Hermitage Amsterdam tot 2020 bekend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
In het jaar dat de Hermitage Amsterdam zijn vijfjarig bestaan aan de Amstel viert heeft het museum op vrijdag 11 april feestelijk de tentoonstellingsthema’s tot maar liefst 2020 bekendgemaakt.

De negen thema’s zijn, in chronologische volgorde: Dining with the Tsars, breekbare schoonheid uit het Winterpaleis; Napoleon en Alexander, vriend en vijand; Spaanse kunst; Goud van Scythen en Grieken; 1917, van Romanov tot Revolutie; Hollandse Meesters; Europees neoclassicisme; Catharina de Grote; en Juwelen uit de schatkamer van de Hermitage.

Tot de te verwachten hoogtepunten uit de Hermitage in St.-Petersburg behoren werken van Rembrandt en andere schilders uit de gouden eeuw (Hollandse Meesters), originele serviezen van de tsaren, zoals het Cameeën- en het Groene Kikker-servies (Dining with the Tsars), sculpturen van Canova, Thorvaldsen en Mengs (Europees neoclassicisme), schilderijen van Velázquez, Murillo, Goya en El Greco (Spaanse kunst) en kunst uit de collectie van Joséphine de Beauharnais (Napoleon en Alexander). Klik hier voor de korte beschrijvingen van de tentoonstellingen.

Directeur Cathelijne Broers: ‘Het is ons gelukt om – net als in 2009 – voor de komende 5 jaar grote tentoonstellingen te programmeren, met voor het publiek afwisselende en spraakmakende verhalen en prachtige kunstschatten. Dit stelt ons ook in staat om proactief samenwerkingen aan te gaan met partners, sponsoren en fondsen.’

Foto: Luuk Kramer

© Nationale Recreatiegids