Speciaal afscheidsconcert fans Golden Earring in Ahoy

Door ANP
2 min
Het afscheidsconcert waarbij fans een eerbetoon brengen aan Golden Earring vindt op 30 september plaats in Rotterdam Ahoy. Onder de noemer De Earring & ik spelen zo'n duizend muzikanten met ondersteuning van Nederlandse artiesten een aantal Earring-songs.

Initiatiefnemer Yaƫl Vinckx vroeg fans in 2023 een video in te sturen met hun versie van Radar Love. Uit de honderden inzendingen werden de beste en meest originele versies geselecteerd. De namen van de Nederlandse artiesten worden later bekendgemaakt. Het afscheidsconcert voor de Haagse band zou oorspronkelijk vorig jaar oktober plaatsvinden, maar dat moest worden uitgesteld.

Golden Earring stopte in 2021 nadat bekend was geworden dat gitarist George Kooymans aan de ziekte ALS lijdt en daardoor niet meer kon optreden. De overige bandleden lieten daarop weten niet zonder hem verder te willen.

De kaartverkoop voor het concert gaat vrijdag van start. Met het concert wil de organisatie ook aandacht vragen voor onderzoek en bestrijding van ALS. Een deel van de opbrengst van de ticketverkoop gaat dan ook naar Stichting ALS.