Festival Zomerspektakel in Zuid-Holland dit jaar tóch gratis te bezoeken

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
In een recente aankondiging van het festival Zomerspektakel in Alphen aan den Rijn liet de organisator weten dat zij zich dit jaar gedwongen voelden om bezoekers een entree van 17,50 euro te vragen. Nu laat de organisator weten dat het festival alsnog gratis te bezoeken is. Dat komt doordat de hoofdsponsor besloot om voor een flink bedrag garant te staan, meldt Omroep West.

Die sponsor is John Kroes van Kroes en Partners Notarissen & Adviseurs. Hij is een bekende in Alpen aan den Rijn.

Na de aankondiging dat het festival dit jaar niet meer gratis zou zijn, leverde een flinke discussie op. Normaal gesproken hanteert het festival een gratis entree, behalve op de vrijdagavond. Met de opbrengst van de vrijdag konden de andere dagen worden bekostigd. Maar vanwege een tegenvallende kaartverkoop heerste de angst dat de kosten dit jaar niet gedekt konden worden.

Gegrepen

John Kroes vond dat hier wat aan moest worden gedaan. Hij wil in ieder geval dit jaar de entree gratis houden door een bijdrage te leveren zodat het bestuur over voldoende financiële middelen beschikt.

Het festival is van 31 mei tot en met 2 juni. Een kaartje voor de zaterdag en zondag kostten net zoals de vrijdagavond 17,50. Mensen die een kaartje hebben gekocht voor zaterdag of zondag krijgen hun geld teruggestort. 

Afbeelding ter illustratie