Zuiderparktheater maakt zich klaar voor de zomer

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Het zomerprogramma van het Haagse openluchttheater is bekend. In de lijst staat een mix van diverse nationale en internationale artiesten uit vijf verschillende continenten. Amerikaanse jazz, swingende latin, ritmische afrobeats en Brits radiopop, het is allemaal te zien en te horen in het Zuiderpark. Op zondag 5 mei is er een kleinschalige aftrap van het zomerseizoen met de Vrijheidsmaaltijd waarna op zaterdag 18 mei de eerste internationale act opwacht, meldt Zuiderparktheater.

De line-up voor deze zomer wordt getekend door internationale artiesten. Momenteel staan er 19 concerten gepland. Het theater stelt dat er nog meer aankondigingen volgen. Maar eerst is het de beurt aan de Britse band The Waterboys om het seizoen af te trappen. Verder komen landgenote Birdy, de Ierse volkszanger Glen Hansard, de Amerikaanse formatie Fun Lovin’ Criminals ft. Rude Boy en nieuwe generatie jazzartiest Jose James naar het Haagse park. Daarnaast is er een line-up van artiesten van Nederlandse bodem: S10, Douwe Bob, Floor Janssen en Diggy Dex komen ook optreden.

Latin in the Park

Dit jaar staat Latin in the Park in het teken van Venezuela en Colombia. De eerste bevestigde kindervoorstellingen in het Vakantiepark hebben een Surinaams en Italiaans/Spaans tintje. Voor wijkbewoners is er ook een programma in hun ‘achtertuin’ te beleven.

Voor meer informatie over het programma van deze zomer kun je naar de website van het Zuiderparktheater.

Foto: Een vol openluchttheater in 2023 door Paul Barendregt