TUI Travel ziet verlies oplopen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
(Novum) - De Britse reisgigant TUI Travel heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een groter verlies geleden dan een jaar eerder. Het verlies voor belasting liep op naar bijna driehonderd miljoen pond (360 miljoen euro), zo maakte het moederbedrijf van het Nederlandse TUI dinsdag bekend. Het verlies is drie procent groter dan in 2013.

De tegenvaller is vooral het gevolg van de stevig dalende omzet. De inkomsten van de internationale touroperator daalden met vier procent, naar een krappe 5,2 miljard pond. Dat komt onder meer doordat de populariteit van Egypte daalde door de politieke onrust. In totaal vervoerde TUI zes procent minder gasten dan vorig jaar.

Ook had de reisorganisatie last van het feit dat Pasen dit jaar volledig in april viel, terwijl eerste paasdag vorig jaar nog in maart viel. Daardoor raakte TUI de extra paasomzet in het eerste kwartaal van het kalenderjaar kwijt. Hoewel het concern geen exacte cijfers geeft over zijn Nederlandse dochter spreekt het wel over een 'sterke prestatie' van TUI Nederland.