Meer bezoekers voor 'zeer regenrijk' Molenweekend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Het Molendagweekend heeft dit jaar bijna negentigduizend bezoekers getrokken. Dat is iets meer dan vorig jaar, toen het weer ook niet al te best was. De organisatie spreekt ondanks het 'zeer regenrijke weekend' van een goed verlopen Nationale Molendag 2014.

Dit jaar waren ruim 950 molens verspreid over 370 gemeenten zaterdag of zondag open voor het publiek. Bijna alle molens van Nederland draaiden dit weekend. "De berichten uit de verschillende regio's waren verschillend, afhankelijk van het weer", meldt een woordvoerder.

Minister van Cultuur Jet Bussemaker (PvdA) gaf zaterdagochtend het startsein voor de 42e Nationale Molendag. Door de vang van de Museummolen in de Schermerhorn te lichten, bracht zij de molen aan het draaien.

Het thema was dit jaar 'Ontdek je molen', waarbij activiteiten voor kinderen centraal stonden. Naast het voor dit weekend ontwikkelde Het Molen Doe-boekje waren ook verhalenvertellers te vinden bij de molens. Bussemaker was de eerste. Zij wist dertig basisschoolleerlingen te boeien met het verhaal over molenaarsvrouw Anne.

Met de Nationale Molendag wil Vereniging De Hollandsche Molen samen met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars de bijzondere functie van de molen onder de aandacht brengen.