Support voor festivals met allure in provincie Utrecht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Een Topregio kan geen Topregio zijn zonder culturele evenementen van formaat. Daarom draagt de provincie bij aan festivals met een (inter)nationale uitstraling als SPRING, Tweetakt, Festival Oude Muziek en het Nederlands Film Festival. Maar ook meer kleinschalige evenementen zijn belangrijk voor Utrecht. Voor organisaties van deze festivals is het nu mogelijk om in aanmerking te komen voor een provinciale bijdrage.

Omdat er juist bij de meer kleinschalige veel beweging is en de provincie vernieuwing wil stimuleren, wordt er iedere twee jaar gekeken of er nieuwe sterren aan het firmament zijn. Bij de grootschalige is dat iedere vier jaar, analoog aan de notaperiode van de rijksoverheid en de (meeste) gemeenten.

Om voor een bijdrage in aanmerking te komen dient de organisatie uiterlijk 1 juni een aanvraag bij de provincie aan te leveren. Deze worden getoetst op criteria als artistieke kwaliteit, (inter)nationale uitstraling, geografische spreiding en ondernemerschap. Ook is een bijdrage van de gemeente waarin het evenement plaatsvindt een must.

Juist de meer kleinschalige festivals zijn in Nederland vaak de enige in hun soort en behoren internationaal bij de voorhoede. Of ze zijn nog relatief nieuw en aan een sterke opmars bezig. Samen met de grootschalige festivals vormen ze een goede afspiegeling van het rijke culturele leven dat Utrecht te bieden heeft. En als geheel bedienen ze een enorm publiek, zowel lokaal en regionaal, als nationaal en internationaal.

Wilt u meer weten over de voorwaarden en de wijze van indiening? Neem dan contact op met:
frank.okhuijsen@provincie-utrecht.nl, (030) 258 24 58

© Nationale Recreatiegids