Bijzonder overnachten in Fryslân / Friesland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
7 min
Lekker slapen is natuurlijk belangrijk, maar hoe leuk is het om dat te doen op een bijzondere locatie. Een selectie van de meest verrassende slaapplaatsen!

in een boomhut..
Zachtjes meewiegen op de wind, het ritselen van bladeren en het zingen van de vogels. Wat een heerlijke manier van wakker worden! Het kan in het Kleine Paradijs, hier kun je slapen in een boomhut.

in een wijnvat..
Hou je ook zo van een lekker wijntje? En de warme, knusse sfeer dat het met zich mee brengt? Kom dan eens naar De Vrouwe van Stavoren, hier kun je slapen in een wijnvat! Met een prachtig uitzicht over de haven, onder toeziend oog van het Vrouwtje van Stavoren, val je heerlijk in slaap!

in het hooi..
Heb jij er altijd al van gedroomd om eens in het hooi te slapen? Maak dan van je dromen werkelijkheid! Snuif letterlijk de sfeer (en geur!) van de boerderij op. De natuurlijke geluiden maken dat je heerlijk ontspannen in slaap valt, om 's ochtends uitgerust weer wakker te worden. Je begint de nieuwe dag goed een fijne kop koffie en een stevig boerenontbijt.

in een molen..
Een eeuwenoude molen, met een hedendaags interieur. Je vind deze bijzondere slaapplaats op de grens tussen Langweer en Boornzwaag. Twee verdiepingen, volop comfort en een weergaloos uitzicht over de Langweerder Wielen. Dát is pas vakantie!

in een varend scheepshuisje..
Kun je niet kiezen tussen een motorjacht of een comfortabel huisje? Dan ga je toch voor een combi van beide! De vaarhuisjes varen het hele jaar door en zelf varen is niet nodig. Wat een luxe!

in de bajes..
Slapen in de bajes, aan de baai van het IJsselmeer. Het voormalige politiebureau van Makkum is omgetoverd tot een prachtige accommodatie waar je wel met 12 personen kunt slapen. Durf jij het aan in de arrestantencel?

in Wilhelmina's Koninklijke wagen..
Koningin Wilhelmina schilderde graag. Zij had daarvoor een eigen schilderswagen die haar lakeien naar een buitenplek midden in de natuur reden. Jouw eigen lakeien hebben een soortgelijke prachtige (pipo)wagen gemaakt op een plekje aan de rand van het kampeerterrein met uitzicht op de vijver.

in een politiebureau...
Pension Perruque ligt onder de rook van Makkum, Workum en Sneek. Kom 'vrijwillig' slapen in het voormalige politiebureau. Ga je voor de verhoorkamer, de confrontatiekamer of toch die van de Adjudant?

of in een reddingsboot, havenkraan of vuurtoren!
Heb je het idee soms te verdrinken in de drukte van alledag? De redding is nabij! In Harlingen vind je de Lilla Marris, een voormalige reddingsboot. Maar ook een havenkraan en een vuurtoren.  Uit dienst, maar niet in ruste. Je bent van harte welkom om hier de nacht in door te brengen, een ervaring die je niet snel vergeet!

Kijk hier voor meer bijzondere accommodaties.

© Nationale Recreatiegids