Overnachten in de eerste Trek-in Juniors

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Kamperen midden in de natuur of kamperen met de nodige luxe? Een verblijf in een Trek-in Junior biedt beide. Want deze duurzame Trekkershut geeft u het gevoel midden in de natuur te zitten, terwijl u ’s nachts gewoon naar het toilet in het huisje zelf kunt. Vanaf dit kampeerseizoen kan er voor het eerst in een Trek-in Junior overnacht worden op twee Natuurkampeerterreinen: De Duiventoren in Dorst (NB) en Voscheheugte in Mantinge (DR).

Bijzonder aan de Trek-in Junior is de natuurbeleving door de grote glazen wanden aan weerszijden van het gebouwtje. De bouwmaterialen van de duurzame Trekkershut zijn hergebruikt, duurzaam of FSC-gecertificeerd. Daarmee is deze accommodatie niet alleen opvallend vanwege haar ontwerp, maar ook goed voor het milieu. Speciaal voor de kinderen is er Otto Ooievaar, die hen op een leuke en informatieve manier laat kennismaken met duurzaamheid en de natuur.

Sinds 2012 kan er al overnacht worden in de ‘grote’ Trek-in. Deze Trekkershut is geschikt voor vier tot zes personen en inmiddels te huur op diverse campings, jachthavens en Natuurkampeerterreinen in Nederland. De Trek-in Junior is wat kleiner en biedt slaapgelegenheid aan twee tot vier personen. Daarnaast is ze uitgerust met een compleet ingericht keukenblok en toilet. Voor de douche kunnen gasten gebruik maken van het sanitair op de camping.

De Trek-in en Trek-in Junior maken deel uit van het netwerk van Trekkershutten van Stichting Trekkershutten. Trekkershutten zijn houten huisjes die te vinden zijn op locaties als campings, jachthavens en Natuurkampeerterreinen. Uniek is dat de Trekkershutten per nacht te huur zijn, waardoor ze zeer aantrekkelijk zijn voor rondreizende vakantiegangers per fiets, te voet of met de auto. De inventaris in de hutten is gelijk, waardoor de gast precies weet wat hij of zij kan verwachten. Een overzicht van alle Trekkershutten is te vinden op www.trekkershutten.nl en in de Trekkershuttengids die voor € 8,95 te bestellen is via de website.

© Nationale Recreatiegids