7 juni finale Dorpen Derby in Oisterwijk

Door Redactie Nationale Recreatiegids
6 min
De finale van de Brabantse Dorpen Derby 2014 wordt op 7 juni gehouden in Oisterwijk. Midden op De Lind wordt beslist wie van de 9 finalisten de leefbaarheidswedstrijd van de provincie Noord-Brabant gaan winnen.

De Derby heeft dit jaar als thema Sport en Beweging. 9 teams, met elk een Brabantse topsporter als coach, zetten zich in om de leefbaarheid van hun dorp te verbeteren met een project rondom sport en beweging. Omroep Brabant volgt de finalisten op de voet. Sinds zondag 30 maart is er elke week een aflevering op tv, waarin de finalisten worden gevolgd. Op zaterdag 7 juni is de finale, die live wordt uitgezonden. Midden in het dorp, met genoeg ruimte voor de ca. 550 gasten uit de negen dorpen die meedoen.

Ruimte geven
"De Brabantse Dorpen Derby is een mooie manier om mensen zelf te betrekken bij hun leefomgeving. Als je ruimte geeft aan de kracht van mensen, aan hun eigen ideeën, krijg je de mooiste resultaten. Brabanders weten zelf het beste wat goed is voor hun dorp, en van die kennis maken we graag gebruik", aldus Brigite van Haaften, gedeputeerde Cultuur en Samenleving. "We willen heel Brabant in beweging brengen." Waarnemend burgemeester Henk Willems heet de Brabantse Dorpen Derby van harte welkom in Oisterwijk: "Mensen maken hun dorp, dat ervaren wij in Oisterwijk ook. Leefbaarheid is een parel die door de dorpelingen opgewreven wordt."

Coaches
De 9 Brabantse teams en hun coaches zijn:

- Mill met voetbalster Daniëlle van der Donk
- Hoogerheide met schaatser Gianni Romme
- Nieuw-Vossemeer met taekwondoka Dennis Bekkers
- Vierlingsbeek met amazone Imke Schellekens-Bartels
- Hoogeloon met atleet Thomas Kortbeek
- Sint-Anthonis met wielrenster Leontien van Moorsel
- Son met handbiker Laura de Vaan
- Maaskantje met hockeyster Vera Vorstenbosch
- Boekel met turner Yuri van Gelder.

De komende maanden, tot de finale op 7 juni, kunnen de 9 finalisten bij hun topsportcoach terecht voor raad, tips, motivatie en natuurlijk schakelen zij ook hun grote netwerk in voor de projecten in de Dorpen Derby, zo hebben ze hun teams toegezegd.

Stemmen
Tijdens de live uitzending op 7 juni wordt de top 3 bekend. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door sms en telefoonstemmen van de kijkers. Voor de winnaar en de nummers 2 en 3 zijn geldprijzen te winnen van respectievelijk € 25.000, € 12.500 en € 7.500. Ook dit geld mogen zij besteden aan de leefbaarheid van hun dorp.

Stem via www.brabant.nl/dorpenderby

© Nationale Recreatiegids