Eerste Girafje van het jaar geboren in Safaripark Beekse Bergen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Bezoekers van Animal Event spotten op 2, 3 en 4 mei het jonge girafje tijdens een bussafariHet eerste girafje van 2014 is op 23 april geboren. Het is een mannetje en hij heet Sam. Het is tevens het eerste jong van moeder Joto. Bezoekers van Animal Event kunnen op 2, 3 en 4 mei tegen gereduceerd tarief een ticket kopen om met de bussafari het jonge girafje te spotten. Bezoekers van Safaripark Beekse Bergen kunnen Sam dit weekend al in het nieuwe binnenverblijf een bezoekje komen brengen.

Klaas Jan Leinenga, manager Educatie en Beleving: “Omdat het Joto’s eerste jong is, en het bij de moeder dus aan ervaring ontbreekt, is het altijd spannend of het girafje de eerste dagen goed doorkomt. Sam weegt ongeveer 50 kg en dat is een gezond gewicht”. De draagtijd bij giraffen is 14-15 maanden en het bevallen gebeurd altijd staand. Joto en Sam zijn nu in het binnenverblijf te zien.

Animal Event: ‘als je van dieren houdt’
Tijdens Nederlands grootste dierenevenement ‘Animal Event’ kom je alles te weten over de meest uiteenlopende dieren. Zowel over huisdieren als over wild life, want bezoekers van Animal Event kunnen een ticket voor € 5,- in de voorverkoop of aan de kassa kopen om met de bussafari het jonge girafje te spotten. Een ranger van het safaripark vertelt onder andere over deze Afrikaanse diersoort. Safaripark Beekse Bergen  participeert met de Rotschild giraffes in het Europees management programma (EEP) om de giraffenpopulatie in dierentuinen gezond te houden.  De bus vertrekt vanaf 12.00 uur iedere 45 minuten.

Animal Event vindt plaats op 2, 3 en 4 mei op Events Center Beekse Bergen te Hilvarenbeek. Kijk hier voor meer informatie.