Kenau op de stadswal van Haarlem

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Workshops in het Frans Hals MuseumIn de meivakantie  wordt in het Frans Hals Museum de stadswal uit de tijd van Kenau 'nagebouwd'.  Tijdens de workshop voor kinderen van 7 - 12 jaar wordt er flink geknutseld en geverfd. De workshops zijn op 30 april en 1 mei  van 14 - 16 uur. Voorkom teleurstellingen en reserveer.

De Haarlemse Kenau is wereldberoemd. In de geschiedenis van Haarlem heeft Kenau een heldenrol gespeeld. Tijdens het beleg van Haarlem, door de Spaanse soldaten, heeft zij meegevochten en was zij aanvoerder van twee vrouwenlegers. Ze wordt afgebeeld met een lans, zwaard en geweer, en er wordt verteld dat zij de vijand te lijf ging met kokende olie, gloeiende pek en reusachtige stenen.
Dat is nu meer dan 400 jaar geleden, maar nog steeds leeft haar naam voort. Er is een film over haar gemaakt, en er zijn boeken over haar geschreven. Daarin zijn de verhalen over Kenau wel mooier en romantischer gemaakt dan de werkelijkheid. Wat zegt jou de naam Kenau? Denk je dan aan een heldin? Of aan een heks met haar op de tanden? Wie zij werkelijk was zie op de tentoonstelling in het Frans Hals Museum. Na de rondleiding ga je je eigen Kenau tot leven brengen in een driedimensionale collage van de stadsmuren van Haarlem.

Workshops Kenau op de stadswal van Haarlem
Datum Woensdag 30 april, 14:00 – 16:00 uur
Donderdag 1 mei, 14:00 – 16:00 uur
Leeftijd 7 - 12 jaar 
Locatie Frans Hals Museum, Groot Heiligland 62, 2011 ES Haarlem
Informatie en reserveren  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annejet Houck of Judith Reitsma-Harren, tel. 023 – 5115853, Reserveren uitsluitend via e-mail

© Nationale Recreatiegids