Koning opent vernieuwd museum Prinsenhof

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Het vernieuwde museum Prinsenhof in Delft wordt volgende maand geopend door koning Willem-Alexander. Het voormalige middeleeuwse kloostercomplex is verbouwd en biedt nieuwe presentaties en collecties over de geschiedenis van Delft en Nederland.

Het museum werd voor het laatst in 2007 onder handen genomen. Vanwege geldgebrek kon het plan toen niet compleet worden doorgevoerd. Het museum hoopt na de verbouwing een derde meer bezoekers te trekken dan voorheen, zo meldde het eerder. Het Prinsenhof wilde korte metten maken met het naar eigen zeggen ietwat stoffige imago.

Het Prinsenhof heeft drie pijlers: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Meesters in Innovatie. Alle thema's hebben een link met Delft. De presentatie over Willem van Oranje gaat in op zijn leven en de moordaanslag in 1584 in het Prinsenhof. Delfts Blauw gaat over hoe het aardewerk uit de stad wereldberoemd werd en Meesters in de Innovatie brengt beroemde Delftse kunstenaars en wetenschappers onder de aandacht.

Als het museum op 23 mei weer wordt geopend is het drie maanden dicht geweest. In totaal is aan de herinrichting anderhalf jaar gewerkt.