Pathé vertoont in 24-uursmarathon alle Star Wars-films

Door ANP
2 min
In vijf bioscopen van Pathé wordt vanaf vrijdagochtend 3 mei een 24-uursmarathon gehouden met alle negen officiële delen uit de Star Wars-reeks. Dat heeft het concern vrijdag bekendgemaakt. De kaartverkoop start op 29 maart om 17.00 uur.

Het is voor het eerst dat fans in Nederland op deze manier de negen films op groot doek achter elkaar kunnen zien. De bijzondere sessie vindt plaats in Pathé-bioscopen in Amsterdam Noord, Rotterdam Schouwburgplein, Den Haag Spuimarkt, Tilburg Stappegoor en Leeuwarden.

De films worden vertoond in de volgorde waarin de titels werden uitgebracht. Regisseur George Lucas had altijd al drie trilogieën voor ogen, maar omdat digitale technieken in de jaren zeventig nog niet voldoende waren ontwikkeld om de eerste drie films te maken begon hij met het vierde, vijfde en zesde deel. De marathon begint dus met deel 4, A New Hope uit 1977. De laatste film, het negende deel The Rise of Skywalker, wordt zaterdagochtend vertoond.

De films worden vertoond zonder Nederlandse ondertiteling. De marathon vindt plaats ter gelegenheid van de 25e verjaardag van deel 1 uit de reeks, The Phantom Menace die in 1999 uitkwam. Deze film zal tijdelijk te zien zijn in alle Pathé-bioscopen.