Meivakantie in Artis

Door Redactie Nationale Recreatiegids
6 min
Tijdens de meivakantie, van 26 april tot en met 5 mei, worden er elke dag verschillende activiteiten georganiseerd in Artis. Ontdek Artis in bloei, reis door het heelal en speur naar de mooiste vogelsoorten.

Artis in bloei
Artis staat dit jaar weer volop in bloei. Na het succes van vorig jaar, plantten groenschoolstudenten weer honderdduizenden bloemen en planten. Tussen meer dan 60 tulpsoorten die Artis rijk is, bloeit dit jaar ook volop de unieke Artis-tulp. Deze gele tulp heeft een oranje hart en was speciaal voor het 175-jarige jubileum in 2013 gekweekt. Wandel door de tuin en laat je inspireren door de kleuren en vormen van alle verschillende bloemen en planten die Artis rijk is.

De grote vogeltrektocht
Vogels met felgekleurde veren, lange platte snavels of met een prachtige kroon op hun kop. Uit verre landen, op doorreis of gewoon uit Amsterdam. Trek ook door Artis en speur naar de mooiste vogelsoorten. De grote vogeltrektocht wordt iedere dag bij de hoofdingang van Artis uitgedeeld.
wanneer: elke dag
leeftijd: 6-9 jaar

Kabinet der Natuur over vogels bij het Vogelhuis
Het Kabinet der Natuur over vogels bevat bijzondere objecten en foto’s en is een oneindige bron voor verhalen. Welke veer hoort bij welke vogel en hoe zie je aan de snavel welk voedsel een vogel eet? En waarom zijn sommige eieren blauw, andere wit en anderen weer gevlekt?
waar: bij het Vogelhuis
wanneer: elke dag
hoe laat: tussen 11:00 en 13:00 uur

Grote Beer, Kleine Beer
Hoe vind je met behulp van de sterrenbeelden Grote Beer en Kleine Beer de weg tussen de sterren? Waarom heeft de Grote Beer een staart? Een programma over de ruimte, speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar.
waar: Planetarium
wanneer: 27 april tot en met 5 mei
hoe laat: 14:00 uur

Reis door het heelal
Tijdens deze live voorstelling word iedereen vanaf de aarde meegenomen naar de buitenste regionen van ons heelal. Sneller dan het licht komen we langs planeten, manen, sterren en sterrenstelsels. Tevens is er speciale aandacht voor de sterrenhemel van de komende tijd boven Nederland.
waar: Planetarium
wanneer: 27 april tot en met 5 mei
hoe laat: 15:00 uur en 16:00 uur

Rondleiding Artis in oorlogstijd
Gedurende de oorlog is er veel gebeurd in Artis. Zowel met de dieren als met de mensen. De tuin heeft allerlei soorten onderduikers een tijdelijke schuilplaats geboden. Ga mee met de rondleiding en leer meer over de bijzondere geschiedenis van Artis.
waar: bij de Apenrots
wanneer: 5 mei
hoe laat: 12:30 uur

Bekijk het volledige dagprogramma in de agenda.

© Nationale Recreatiegids