Pasen in Aqua Zoo Friesland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Pasen vier je in Aqua Zoo Friesland! Op eerste en tweede paasdag is er van alles te beleven. Zo kunnen kinderen mee doen aan de nieuwe speurtocht ‘De Jongens tegen De Meisjes’, kunnen ze de Paashaas ontmoeten en zich laten schminken als Paasei, Paashaas of ander dier. De educatieve bakfiets Beestenboel wordt het park weer ingereden en bezoekers kunnen tijdens de Birddate kennis maken met de blauwgele ara´s en Afrikaanse oehoe. Op het lemureneiland kan met een beetje geluk het ringstaartmaki-jong dat 11 april jl. is geboren, worden bewonderd en in het overdekte Naturama kun je neus aan snavel staan met de flamingo’s die onlangs naar hun nieuwe verblijf zijn verhuisd.

De geboorte van het ringstaartmaki-jong kwam ietwat onverwacht want de groep ringstaartmaki’s bestaat op dit moment alleen uit vrouwen. De fokman is eind november 2013 verhuisd naar een andere dierentuin en de draagtijd bij ringstaartmaki’s is 135 dagen. Een jong werd dus niet echt meer verwacht. Maar na terugrekenen vanaf de geboortedatum blijkt dat het ringstaartmaki-jong op de dag voor vertrek van de fokman is verwekt! Het jong klemt zich stevig vast aan de buik van de moeder. Zodra moeder een zonnebad neemt, laat ze haar jong goed zien aan de bezoekers.

De groep flamingo´s die begin maart naar hun nieuwe verblijf naast het overdekte Naturama zijn verhuisd hebben een nieuwe soortgenoot mogen verwelkomen. De groep flamingo´s bestaat nu uit vijftien dieren. De flamingo´s bevalt het goed in hun nieuwe verblijf en zijn vanuit het overdekte Naturama zeer goed te bewonderen. Ze staan vaak vlak voor het raam waardoor je letterlijk neus aan snavel kunt staan met deze roze vogels.

Het paasweekend start de speurtocht ‘De Jongens tegen De Meisjes’. Wie zijn er groter, wie kunnen beter jagen en wie kunnen beter de kinderen opvoeden? In de dierenwereld gaat het er soms bijzonder aan toe. Door mee te doen aan deze nieuwe speurtocht komen kinderen er onder andere achter wie de baas is bij de ringstaartmaki’s, wie de eieren uitbroedt bij de nandoes en wie het grootst en sterkst is bij de vogelspinnen. De Jongens tegen De Meisjes staat in het park tot en met 31 mei. Speurtochtformulieren zijn bij de kassa verkrijgbaar voor € 1,00 per formulier; deelnemers maken kans op een leuke prijs.

© Nationale Recreatiegids