Kunstcafé 'Kracht in kleur' Museum Het Valkhof Nijmegen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
7, 21 mei, 4 juni 2014Bij de tentoonstelling 'Kracht in kleur- Collectie Van Mulukom'  wordt een Kunstcafé georganiseerd. U maakt onder het genot van een hapje en drankje kennis met deze tentoonstelling door middel van lezingen van diverse sprekers. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan de expositie.

Programma

7 mei 2014: 'De passie van het verzamelen'
Door Henk van Mulukom
Verzamelaar Henk van Mulukom vertelt over zijn leven met een passie voor kunst. Wat drijft hem? Wat bepaalt welk werk hij aankoopt?

21 mei 2014: 'De wereld van de kunstverzamelaars'
Door Renée Steenbergen
Renée Steenbergen is kunsthistoricus en schreef in 2002 een proefschrift over kunstverzamelaars. Ze treedt met grote regelmaat op als spreker over verzamelen en mecenaat en is een gerenommeerde naam in de wereld van de kunst(verzamelaars). Tijdens deze lezing biedt zij u een kijkje in de bijzondere wereld van de particuliere kunstverzamelaars.

4 juni 2014: 'Tentoonstelling Kracht in kleur'
Door Frank van de Schoor
Conservator moderne kunst Frank van de Schoor vertelt over de tentoonstelling 'Kracht in kleur'. Welke stromingen zijn er in de tentoonstelling vertegenwoordigd en wat is de verbindende factor binnen de collectie Van Mulukom?

Tijden:

    13:30 - 14:30: lezing
    14:30 - 15:00 uur: koffie/thee met (cobra)gebak
    15:00 uur: vrij bezoek aan de tentoonstelling


Kosten: € 15,00 per keer (incl. museumticket en koffie met gebak), € 45 voor de reeks. Leden van de Vriendenvereniging van het museum betalen slechts € 35 voor de hele reeks.

Aanmelden kan via publiekszaken@museumhetvalkhof.nl

Afbeelding: Lucebert, Flora, 1952, gouache

© Nationale Recreatiegids