Vier Pasen in Dierenpark Wissel Epe

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Het hele paasweekend is er van alles te doen in Dierenpark Wissel. Doe mee aan de nieuwe speurtocht ‘De Jongens tegen De Meisjes’, laat je schminken als paasei, voel hoe zwaar een gewei op je hoofd voelt bij de Beestenboelkar, beleef een avontuur met de dieren tijdens de poppenkastvoorstelling en ga op de foto met de paashaas. Ontmoet de nieuwe stokstaartvrouwen, de net uitgevlogen lori’s van de blauwe bergen en het wallabiejong dat sinds vorige week uit de buidel is geklommen.

Het paasweekend start de speurtocht ‘De Jongens tegen De Meisjes’. Wie zijn er groter, wie kunnen beter jagen en wie kunnen beter de kinderen opvoeden? In de dierenwereld gaat het er soms bijzonder aan toe. Door mee te doen aan deze nieuwe speurtocht komen kinderen er onder andere achter wie de baas is bij de ringstaartmaki’s, wie de eieren uitbroedt bij de nandoes en wie het sterkst is bij de neusberen. De Jongens tegen De Meisjes staat in het park tot en met 31 mei. Speurtochtformulieren zijn bij de kassa verkrijgbaar voor € 1,00 per formulier; deelnemers maken kans op een leuke prijs.

Bezoekers van Dierenpark Wissel kunnen met Pasen kennis maken met een aantal nieuwe bewoners. De zus van het stokstaartmannetje is verhuisd naar een andere dierentuin. Zij heeft plaats gemaakt voor twee nieuwe dames uit een Franse dierentuin. De Griekse landschildpadden zijn uit hun winterslaap en zullen zich met paasweekend weer voor het eerst aan de bezoekers laten zien. En zowel bij de Bennetts’ wallabies als de lori’s van de blauwe bergen zijn de jongen die deze winter zijn geboren inmiddels zo groot, dat ze uit de buidel zijn geklommen dan wel zijn uitgevlogen. De jonge lori’s lijken al erg veel op hun ouders. Ze zijn alleen te herkennen wanneer hun ouders ze voeren.

 

Bezoekers moeten nog wel even geduld hebben voordat ze kennis kunnen maken met de jongste aanwinst van de dierentuin. Op 1 april is een gordelvari-drieling geboren. Twee jongen waren zo zwak dat ze de eerste dag niet hebben overleefd. Met het derde jong, een mannetje, gaat het gelukkig wel goed. Nadat de dierverzorgers de eerste dagen het jong hebben bijgevoerd, zorgt moeder gordelvari inmiddels prima zelf voor haar zoon en laat ze hem regelmatig drinken. Om moeder en zoon voldoende rust te bieden, verblijven zij in hun binnenverblijf. Vader en de oudere zoon die in 2012 is geboren, zijn wel zichtbaar voor de bezoekers van Dierenpark Wissel.

© Nationale Recreatiegids