Hermitage tot 2020 volgeboekt met tentoonstellingen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
(Novum) - De Hermitage in Amsterdam heeft de tentoonstellingen tot 2020 bekendgemaakt. Een van de hoogtepunten is het thema Hollandse Meesters, met werken van Rembrandt en andere schilders uit de Gouden Eeuw. Deze tentoonstelling komt in het najaar van 2017 naar Amsterdam en komt van de Hermitage in Sint-Petersburg.

De eerste tentoonstelling in het museum aan de Amstel is Dining with the Tsars, die vanaf 6 september te zien is. Daarna volgt Napoleon en Alexander, Vriend en Vijand, van 11 april tot 18 oktober volgend jaar.

Verder presenteert de Hermitage de komende zes jaar thema's als Spaanse kunst, Goud van Scythen en Grieken, Van Romanov tot Revolutie, Europees neoclassicisme, Catharina de Grote en Juwelen uit de schatkamer van de Hermitage.

"Het is ons gelukt om voor de komende vijf jaar grote tentoonstellingen te programmeren. Dit stelt ons in staat om samenwerkingen aan te gaan met partners, sponsoren en fondsen," reageert directeur Cathelijne Broers. In 2009 lukte het de Hermitage ook al om voor vijf jaar tentoonstellingen vast te leggen.