Paraplu geen overbodige luxe bij The Passion

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - De Groningers die donderdag naar het evenement The Passion gaan, doen er goed aan een paraplu mee te nemen. De buien die 's avonds worden verwacht bereiken mogelijk Groningen, waardoor de acteurs en bezoekers kans maken op een nat pak, melden meteorologen van weeronline.nl.

In tegenstelling tot de afgelopen en komende avonden en nachten is de temperatuur donderdagavond niet zo laag meer. Het wordt naar verwachting een graad of 10. Dinsdagnacht wordt naar verwachting de koudste van de week. Op de meeste plaatsen gaat het vriezen.

De paasdagen verlopen waarschijnlijk een stuk warmer. De temperatuur kan oplopen tot 20 graden in het binnenland. Overdag wisselen zonnige perioden en buien elkaar af.

Het weerbeeld met Pasen varieert sterk omdat het elk jaar op een andere datum valt. Zo was Pasen in op 24 en 25 april in 2011 zomers met temperaturen tot 27 graden. Drie jaar eerder, op 23 en 24 maart, was het juist koud met maximaal 6 graden en sneeuw- en hagelbuien.

The Passion wordt sinds enkele jaren op Witte Donderdag opgevoerd. Dit jaar is Groningen gastheer van het moderne paasverhaal.