Joost Klein maakt opnames bij eerste uitvoering Europapa in 013

Door ANP
2 min
Joost Klein heeft donderdagavond, op het eerste concert na de presentatie van zijn hit Europapa, opnames gemaakt terwijl hij het lied zong. De 26-jarige artiest zong het lied tweemaal. Hij opende de show ermee, en zong het later nog een keer, toen hij in het midden van de zaal stond.

Tijdens deze uitvoering had Klein zingende en dansende bezoekers om zich heen. Deze act werd opgenomen met meerdere camera's. Een woordvoerder van AVROTROS laat donderdagavond weten dat de opnames "voor Joost zelf zijn" en niet voor zijn songfestivalact. De manager van Klein was vooralsnog onbereikbaar voor commentaar.

Ook personeel

Bij de show werd streng opgetreden tegen smartphones en andere opname-apparatuur die publiek bij zich had. Iedere bezoeker moest zijn smartphone afgeven, smartwatches werden ingenomen. Ook het personeel van 013 mocht tijdens het optreden geen mobieltje bij zich dragen of pakken.

Vanwege de veiligheidsmaatregelen moest het publiek lang wachten en begon het concert zeker een half uur later. Er stond voor aanvang van de show een lange rij voor 013, de eerste fans stonden donderdagochtend al in de rij. Joost Klein vroeg bij aanvang van de show vergeving en kreeg dat ook van het enthousiaste publiek.