Onder meer Bouke Scholten en Jannes treden op tijdens Koningsdag in Emmen

Door ANP
1 min
De organisatie van Koningsdag in Emmen heeft donderdag het programma gepresenteerd dat koning Willem-Alexander en zijn familie op zaterdag 27 april zullen volgen. De koning wordt onder meer toegezongen door Bouke Scholten en Jannes en sluit zijn bezoek aan Emmen af met een optreden van Daniël Lohues. Onderweg trekt de koninklijke familie over diverse pleinen waar onder meer wordt gedanst en spellen worden gespeeld.

Willem-Alexander en zijn familie worden op het Noorderplein welkom geheten in Emmen. Onderweg naar het eindfeest op het Raadhuisplein wordt de koning op negen pleinen met een feestelijke mix aan dans, muziek, sport en cultuur onthaald. "Ik ben ervan overtuigd dat wij hem en de leden van de koninklijke familie met dit geweldige programma een onvergetelijke verjaardag bezorgen", zegt burgemeester Eric van Oosterhout.

Evenementen

Op het Spelplein presenteren dj's Jorien Renkema (Qmusic) en Jordi Warners (Radio 538) een interactief spel over Emmen en de provincie Drenthe. Daarnaast gaan de koning en zijn gezin langs bij Wildlands Emmen, de dierentuin in het centrum van de stad. Aansluitend wordt het bezoek op het Raadhuisplein afgesloten met een optreden van Lohues.