Oude kerkjes als decor voor moderne kunst en cultuur

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Het festival ‘Terug naar het begin’ neemt zijn bezoekers op zaterdag 10 mei mee naar de meest sprookjesachtige wierdendorpen rondom het historisch stadje Appingedam. In historische gebouwen in deze omgeving, waarvan sommige bijna duizend jaar oud zijn, vinden op die dag allerlei intieme concertjes en optredens plaats. Van muziek en theater tot poëzie, literatuur en beeldende kunst; het komt allemaal voorbij.

De naam van het festival verwijst naar de vroegste geschiedenis van Nederland, die het beste te zien is in de historische binnenstad van Appingedam en haar omgeving. In de groene eindeloosheid van het Groninger landschap vind je hier twaalfde en dertiende eeuwse kerkjes, die je nergens anders in Nederland vindt.

Tijdens het festival krijgen deze oude kerkjes een nieuwe betekenis. Net als in vroeger dagen krijgen bezoekers er de gelegenheid zich even los te maken van de dagelijkse werkelijkheid. Niet op religieuze wijze zoals in het verleden, maar door optredens van onder ander Eefje de Visser, Ernst Jansz, Jan Mulder, het Nederlands Kamerkoor, Henk van Os, Marjoleine de Vos en Micha Hamel.

‘Terug naar het begin’ wordt georganiseerd door de Stichting Oude Groninger Kerken. Meer informatie over het programma en de kaartverkoop is hier te vinden.

© Nationale Recreatiegids