Kermis Rotterdam Zuid geschrapt om zorgen veiligheid

Door Nationale Transportgids / Tijn Jansen
2 min
De kermis in de Rotterdamse wijk Lombardijen mag niet worden georganiseerd vanwege zorgen om de veiligheid. Dat meldt de website Looopings. Daarmee is een reeks van twintig jaar kermis op Zuid verbroken.

De familie Sterrenberg, de organisatoren van de kermis, was verrast door de afwijzing van de vergunning. Zelf zeggen ze dat er afgelopen jaren nauwelijks incidenten zich voordeden. De gemeente denkt daar anders over.

De gemeente en politie wijzen op vechtpartijen, diefstallen en opstootjes met beveiliging. Daarmee zou de openbare orde in het gedrang komen. De kermis zou een plek zijn waar rivaliserende groepen elkaar in de haren kunnen vliegen.

Een ander argument voor deze beslissing zou zijn dat de kermiswagens te zwaar zijn voor de grond in het Spinozapark. Zoeken naar alternatieve locaties bleek tevergeefs.

Behoorlijk laat

De afwijzing van de vergunning komt behoorlijk laat: de kermis stond gepland van 5 tot 10 maart. De kermisexploitanten waren al volop bezig met de voorbereiding en er waren al posters door de stad opgehangen. De organisatoren hebben geen lovende woorden voor deze beslissing; ‘’Deze beslissing gaat ten koste van 33 gedupeerde kermisexploitanten met misschien wel richting de 100.000 euro schade"

Beeld: Alexander Dummer