Tweede inschrijving Nijmeegse Vierdaagse van start

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Mensen die voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse willen meelopen kunnen zich vanaf vandaag weer inschrijven voor het bekende wandelevenement. Vorig jaar verliep het proces vanwege technische problemen niet erg soepel: veel mensen konden geen startbewijs krijgen. Dit jaar is de organisatie positiever ingesteld over de inschrijving, meldt Omroep Gelderland.

Dat komt doordat er dit jaar een ander inschrijvingsproces wordt gehanteerd. Deze zou gebruiksvriendelijker moeten zijn. Tot dusver verliep de inschrijving goed: tijdens de eerste ronde traden er geen problemen op. Dat was ondanks een recordaantal inschrijvingen – van 15.643. Op maandag 4 maart gaat om 10:00 uur de tweede inschrijvingsronde van start.

Stormloop

Babs Rijke van de organisatie is positief over de verwachtingen voor de tweede inschrijvingsronde. Ze denkt dat er een flinke piek zal zijn, maar die kan naar haar idee worden opgevangen door het nieuwe systeem. Zij zag dat deze de eerste inschrijfronde goed aankon en heeft er ‘alle vertrouwen in’ dat ook de tweede ronde goed zal verlopen.

Startbewijzen vergeven

Inmiddels heeft de organisatie van de Vierdaagse gemeld dat alle kaartjes voor het wandelevenement zijn uitverkocht. Om 10:50 waren er geen startbewijzen meer beschikbaar. Het is niet eerder gebeurd dat de kaartjes zo snel waren vergeven.