64'ste editie van Edison awards in Leusden

Door ANP
2 min
De Edisons, de belangrijkste muziekprijzen van Nederland, worden maandag weer uitgereikt. Son Mieux en Kevin zijn in het AFAS Theater in Leusden met twee nominaties de grootste kanshebbers op een award.

De band en de rapper maken allebei kans op de prijs voor beste Song, een van de belangrijkste categorieën. Son Mieux is genomineerd voor Tonight en Kevin, samen met S10, voor De Leven. Ook Vas-y (Ga Maar), de samenwerking tussen Suzan & Freek en Claude, is in de race. Bij de Edison in de categorie Album gaat het tussen Deena & Jim van Anouk, LAYALI van DYSTINCT en Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag van Sef.

Andere categorieën

Verder worden ook Edisons uitgereikt in andere categorieën zoals Nieuwkomer, Rock, Hiphop, Alternative, Dance, Hollands en Nederlandstalig. Afgelopen donderdag werd de Oeuvreprijs al toegekend aan Jan Smit.

De Edisons, ook wel de Nederlandse Grammy's genoemd, zijn de oudste muziekprijzen van Nederland en worden al sinds 1960 uitgereikt. De winnaars worden gekozen door een vakjury die dit jaar onder leiding staat van Omroep MAX-radiobaas Daniël Dekker.