AVROTROS zegt niet of hakkende gebarentolk wordt meegenomen naar Malmö

Door ANP
2 min
AVROTROS wil niet zeggen of erover wordt nagedacht om gebarentolk Mirjam Stolk mee te nemen naar het Eurovisie Songfestival in Malmö. Een woordvoerder van de omroep laat zondagavond weten dat "we over de act geen uitspraken doen".

Op sociale media opperen bekende en onbekende Nederlanders dat Joost Klein de Tolk Nederlandse gebarentaal mee zou moeten nemen naar het podium in Zweden. Stolk plaatste vrijdag een filmpje op haar YouTube-kanaal waarin zij de tekst van het lied Europapa, waarmee Klein Nederland vertegenwoordigt op het songfestival, in gebarentaal verbeeldt.

Het filmpje ontpopte zich dit weekend tot een groot online succes. Binnen twee dagen werd de clip al 220.000 keer bekeken. Veel mensen op sociale media zeggen diep respect te hebben voor de manier waarop Stolk het lied verbeeldt en suggereren dat zij ook deel zou moeten uitmaken van het optreden van Klein.

Het is niet de eerste keer dat Stolk een songfestivalinzending 'vertaalt' in gebarentaal. Maar doorgaans worden haar filmpjes zo'n 10.000 keer bekeken.