Paradiso ontdekt zwarthandel en maakt circa 2400 kaartjes ongeldig

Door ANP
2 min
Paradiso heeft 2418 tickets die bestemd waren voor de zwarthandel ongeldig gemaakt. De kaarten werden op doorverkoopplatforms te koop aangeboden voor een veel hogere dan de oorspronkelijke prijs. Dat meldt het Amsterdamse cultuurpodium na eigen onderzoek. De geannuleerde tickets zijn inmiddels voor de oorspronkelijke prijs verkocht via de wachtlijst van Paradiso.

"Zwarthandelaren gaan op zeer geraffineerde wijze te werk, waardoor zij vaak lang onder de radar blijven", zegt Erik Luyten van Paradiso. "Door uitgebreid onderzoek hebben we inzicht gekregen in verschillende handelswijzen van deze personen of groepen, de verdachte bestellingen op kunnen sporen en hun aankopen ongeldig gemaakt. We hopen met deze actie een aantal grote spelers op de secundaire markt te raken."

Hoewel het commercieel doorverkopen van tickets volgens de algemene voorwaarden van poppodia en festivals niet is toegestaan, moet Paradiso vrijwel dagelijks bezoekers aan de deur teleurstellen omdat zij ongeldige tickets bezitten, stelt het poppodium. Een motie voor wettelijke maatregelen werd in 2022 aangenomen door de Tweede Kamer, maar heeft tot dusver niet tot wetgeving geleid.