Zeer succesvol weekend voor Het Spoorwegmuseum

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Ondanks het prachtige weer heeft Het Spoorwegmuseum tijdens het internationale modelbouwweekend On traXS!, dat afgelopen weekend plaats vond, 10.753 bezoekers getrokken.  Hiermee is deze versie van On traXS! een van de meest succesvolle in de 6-jarige geschiedenis van het evenement.

On TraXS! award en Rail Rookie award
Dit jaar konden bezoekers genieten van banen uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, Zwitserland, Italië en natuurlijk Nederland. Op zondag vond traditiegetrouw de uitreiking van de jaarlijkse On TraXS! award plaats, de publieksprijs voor de mooiste baan. Winnaar werd  “De helluf van lijn 11” van Thom Raven uit Delft.
Naast de publieksprijs voor volwassenen kent het museum sinds 2013 ook een kinderpublieksprijs, de RailRookies award. De prijs ging dit jaar naar: Canal de Remainoul a tournet van Didier Mozer.

Foto’s David van Dam
Het Spoorwegmuseum vroeg fotograaf David van Dam (NRC, Volkskrant) de Nederlandse modelbouwers van On traXS! te portretteren. Zij bouwen vaak maanden, soms jaren, aan hun modelbanen. Werk dat voornamelijk thuis, achter de schermen, plaatsvindt. David van Dam zocht ze op in hun werkplaatsen, zolders of zelfs slaapkamers en fotografeerden de bouwers en hun banen. De foto’s zijn nog tot en met 5 mei te zien in Het Spoorwegmuseum.

Foto: De helluf van lijn 11, Tom Raven. Fotograaf: David van Dam

© Nationale Recreatiegids