Wethouder Selçuk Akinci opent jubileumeditie 48 Hour Film Project Breda

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Na weken van voorbereiding is het zover. Komend weekend zullen 17 teams van filmmakers het tegen elkaar opnemen in het 48 Hour Film Project Breda. Deze internationaal georganiseerde filmwedstrijd wordt dit jaar voor de 5e maal gehouden in de Nassaustad en zal officieel geopend worden door de wethouder van mobiliteit, duurzaamheid en cultuur in Breda; Dhr. Selçuk Akinci.

Al 4 jaar lang strijden teams van filmfanaten in Breda om die ene prijs; de prijs voor de Beste Film. Ook dit jaar zijn de aanmeldingen van studenten, vrienden en mensen uit het werkveld binnen gekomen om in 48 uur, waarin creativiteit en weinig slaap de boventoon voeren, te laten zien waartoe zij in staat zijn. Allemaal hopen zij Breda met hun film te mogen vertegenwoordigen tijdens het Filmapalooza film festival in New Orleans.
Het 48 Hour Film Project is een filmwedstrijd, waarbij alle teams een filmgenre trekken uit de hoge hoed en vervolgens drie elementen te horen krijgen die in iedere film terug te zien moet zijn. Namelijk een karakter, een voorwerp en een gesproken of geschreven zin. Nadat Dhr. Akinci het startsein heeft gegeven door exact om 19:00 op vrijdagavond het laatste element uit te spreken hebben de teams tot zondagavond 19:30 de tijd om een script te schrijven, de opnames te doen en zich te verbijten op de montage van beeld en geluid.
Alle 17 films zullen op woensdag 12 maart in één vertoning te zien zijn de middenzaal van het Chassé theater in Breda. Kaarten hiervoor zijn te verkrijgen via de website van het Chassé theater.
Teams kunnen zich nog aanmelden om deel te nemen aan het 48 Hour Film Project Breda. Kijk voor meer informatie op www.48hourfilmproject.nl.

© Nationale Recreatiegids