Hennie Kuiper als fietsambassadeur voor Twente op de Fiets- en Wandelbeurs

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Start fietscampagne, presentatie nieuwe fietsbrochureOud wereld- en Olympisch kampioen Hennie Kuiper is als fietsambassadeur voor Twente prominent aanwezig tijdens de fiets- en wandelbeurs in Amsterdam op zaterdag 1 en zondag 2 maart. Op zaterdag ontvangt hij uit handen van Anna Waanders, directeur Twents Bureau voor Toerisme, het eerste exemplaar van de nieuwe brochure “Twente te fiets”.

Film, Fotoactie, Prijsvraag Hennie Kuiper
Tijdens de fiets- en wandelbeurs is de gouden Olympische medaille uit 1972 te bewonderen, kunnen de bezoekers van de beurs met hem op de foto en wordt er een film van Hennie Kuiper vertoond, waarbij hij fietst door het Twentse landschap. Ook maakt de bezoeker kans op het winnen van een fietsweekendje Twente d.m.v. de deelname aan de speciale Hennie Kuiper prijsvraag.

Viersterren fietsregio
Het Landelijke Fietsplatform heeft afgelopen twee jaar Overijssel tot ‘Beste Fietsprovincie van Nederland’ uitgeroepen. Twente is één van de tien viersterren fietsregio’s, waarbij met name is gelet op landschap, toegankelijkheid, kwaliteit en beheer van de routenetwerken en voorzieningen.
Hennie Kuiper verzorgt tijdens de Fiets- en Wandelbeurs zaterdag 1 maart om 14.00 uur samen met  Jan Dijkema, voorzitter van het Landelijk Fietsplatform op een ludieke manier de start van de Twentse Fietscampagne.

De fietscampagne bestaat naast deelname aan de fiets- en wandelbeurs uit de nieuwe brochure “Twente te fiets” (met fietsroutes, fietsvierdaagsen, smaakfietsroutes en allerlei tips en wetenswaardigheden), publicaties in landelijke magazines en dagbladen (ANWB Fietsmagazine magazine route.nl), promofilmpjes, en vanaf 27 april vier achtereenvolgende TV-uitzendingen in het goed bekeken RTL-4 programma “Go Cycling”. Het inspiratiemagazine ‘Landgoed’ besteedt in de voorjaarseditie extra aandacht aan het fietsen.

© Nationale Recreatiegids