Paleis Het Loo koopt schilderij Wilhelmina

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Paleis Het Loo in Apeldoorn heeft een schilderij aangekocht van de hand van koningin Wilhelmina. Dat heeft het paleismuseum dinsdag bekendgemaakt. De overgrootmoeder van koning Willem-Alexander schonk het kleine werk getiteld Studie van Viooltjes aan een van de hoveniers die de tuin van het Gelderse paleis onderhield.

Naast het doek van koningin Wilhelmina is ook een portret gekocht van prins Willem IV gemaakt door hofschilder Johann Valentin Tischbein. Ook kocht het paleis een portret van koning Willem-Alexander van Judith Steenkamer. De collectie van het paleis is verder uitgebreid met een reiskistje uit 1875, dat koning Willem III gaf aan een operazangeres Dorothea Catharina de Rooij. Het koffertje is geschonken door de kleinzoon van de zangeres.

Het paleis heeft nog een reisartikel gekregen. Het eerste blauw-witte likeurhuisje dat de KLM als relatiegeschenk aan businessclasspassagiers geeft. Van verzamelobjecten, waarvan ruim negentig modellen bestaan, werd in 2013 een exclusief miniatuurmodel van Paleis Het Loo ontwerpen.

De nieuwe aanwinsten zijn te zien in de Oostvleugel van het paleis.