Carnavalsprinsen sleuteldragers van Brabant

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Voor de 5e keer werden alle carnavalsprinsen van Brabant door de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, ontvangen tijdens de Sleuteldragersborrel in het provinciehuis.

“361 dagen per jaar ken ik mijn burgemeesters. Maar 4 dagen per jaar dragen zij hun sleutel van hun gemeente, en daarmee de verantwoordelijkheid, aan u over. En bij deze borrel wil ik u graag ontmoeten, om met eigen ogen te zien wie die zware taak dragen, die gesymboliseerd wordt door die sleutel”, aldus de commissaris.

Potteschijterslaand, Den Haaykaant en Ut Faantelaand
De bijeenkomst werd muzikaal opgeluisterd door de provinciale Torentoeters, en de Hofkapel uit Lampegat (Eindhoven), waar de commissaris dit jaar het carnaval bezoekt. Tijdens de feestelijke avond werd ook bekend gemaakt dat de commissaris volgend jaar carnaval gaat vieren in Potteschijterslaand (Geertruidenberg), Den Haaykaant (Raamsdonk) en Ut Faantelaand (Raamsdonkveer).

Aandacht voor veiligheid
Rob van de Laar, voorzitter van de Brabantse Carnavals Federatie, vroeg tijdens zijn toespraak bij de provinciale Sleuteldragersborrel namens de politie aandacht voor veiligheid. “Het provinciale dievengilde heeft mij gevraagd aandacht te vragen voor hun carnavalsmotto: Maak ons rijk, vier carnaval met de hele wijk’. Een ludieke actie om de aandacht te vestigen op het grote aantal inbraken tijdens de carnaval!

© Nationale Recreatiegids