Kartcentrum Lelystad zorgt voor primeur met Kartbeurs op Airport Lelystad

Door Redactie Nationale Recreatiegids
6 min
Kartcentrum Lelystad zorgt in het weekend van 8 en 9 maart voor een primeur door de eerste kartbeurs van Nederland te organiseren op Airport Lelystad. In twee hallen van A.I.S. Flight Academy (Flamingoweg 20, 8218 NW  Lelystad) komen alle karthandelaren, -teams, -tuners, wedstrijdorganisatoren etcetera bijeen om hun noviteiten te tonen. Dit wordt een jaarlijks terugkerend evenement als start van het nieuwe kart seizoen. De toegang voor de bezoekers is gratis indien men zich aanmeld via www.kartcentrumlelystad.nl  of via de Facebook pagina Kartcentrum Lelystad.

Kartsport in Nederland
Karting is de bakermat van de autosport. Alle huidige F1-coureurs (van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel tot en met Nederlands’ trots Giedo van der Garde) hebben in de kartsport hun eerste schreden gemaakt op weg naar de absolute top van de internationale autosport. Formule 3 coureur Indy Dontje maakt in samenwerking met Kartcentrum Lelystad de kartsport nu nog toegankelijker voor iedereen. De beurs is behalve voor reeds actieve kart rijders en officials ook interessant voor personen (van alle leeftijden) die kennis willen maken met de kartsport.

Op de beurs krijg je alle informatie die je over de kartsport wilt zien en horen. En is er ook de mogelijkheid om karts die de handelaren/teams tonen te testen op het nabijgelegen vernieuwde circuit van Kartcentrum Lelystad. Er rijdt de gehele dag een gratis pendeldienst tussen de beurshallen en het circuit (3 minuten rijden).

Vele prijzen te winnen voor jong en oud.
Tijdens de kartbeurs zijn er ook vele prijzen te winnen. Er is een wedstrijd waarbij iedereen zowel op een racesimulator als op het circuit de snelste rondetijd kan proberen te rijden. Daarnaast worden er onder de bezoekers die zich ingeschreven hebben via de website of Facebook diverse prijzen verloot.
Er zijn vele speciale aanbiedingen op de kartbeurs, waaronder gebruikte karts tegen aantrekkelijke prijzen.

Tijdens de kartbeurs worden diverse exposanten  geïnterviewd en presenteren teams hun nieuwe rijders.  Bij de beurshallen wordt een kartbaantje uitgezet voor kinderen van 5 tot 8 jaar die hier hun eerste rondje op een kart kunnen rijden.

Kartcentrum Lelystad in nieuw jasje gestoken
Sinds december is Kartcentrum Lelystad begonnen met een ingrijpende renovatie van het kartcircuit. Dit is ontworpen door de internationale top ingenieur Franz Schreiner (de Herman Tilke van de kartsport), die vele internationale banen ontworpen heeft over de gehele wereld. Het circuit krijgt een lengte van 735 meter en is 7 meter breed, met volop inhaal mogelijkheden en alle voorzieningen voor veiligheid. Het circuit ligt in het hart van Nederland en de Randstad en wordt tijdens de kartbeurs officieel geopend.

Kartcentrum Lelystad wil het karten toegankelijk en betaalbaar maken voor de jeugd. Je kunt al een nieuwe complete kart kopen vanaf 650 euro!!

© Nationale Recreatiegids