Wintertuin als Poëziecurator in Museum Het Valkhof Nijmegen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Literair Productiehuis Wintertuin verzorgt op zondag 23 februari een poëzieprogramma bij ‘Nature Rewired’, de solotentoonstelling van Christiaan Zwanikken, in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Dichters Marije Langelaar en Oscar Wyers reageren op de expositie met nieuw werk. Na hun voordrachten worden ze door Dennis Gaens, oud-stadsdichter van Nijmegen, geïnterviewd over deze schrijfopdracht. Ook presenteert Wintertuin een schaduwcatalogus. Het programma begint om 15:00 uur.

Marije Langelaar (1978) debuteerde met de dichtbundel De rivier als vlakte. Met haar tweede bundel De schuur in was ze genomineerd voor de Jo Peterspoëzieprijs en de J.C. Bloemprijs en won ze de Hugues C. Pernathprijs. Langelaar studeerde aan Artez Hogeschool voor de Kunsten en aan de Nottingham Trent University voor Contemporary Arts. In haar vitalistische, soms surrealistische gedichten brengt ze de natuurkrachten tussen mensen en tussen de mens en zijn omgeving onder woorden.

Oscar Wyers ( 1983) is een veel geprezen jonge schrijver en dichter, woonachtig in Nijmegen. Hij studeerde Writing For Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zijn teksten (poëzie, proza en theater) zijn meestal absurdistisch en associatief van aard. Hij schreef in opdracht voor Architectuur Centrum Nijmegen en festival De geest moet waaien. Verder is hij actief bij de kunstwerkplaats Collectief 3e Wal en produceert hij electronische muziek.

© Nationale Recreatiegids