Fantastisch Kinderfilm Festival in EYE Amsterdam

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
19 t/m 28 februariOp het Fantastisch Kinderfilm Festival kijk je naar films om van te smullen. Er draaien korte en lange, grappige en ontroerende, verse en klassieke films voor kinderen van 2 t/m 9 jaar. Kies een film uit die je graag wilt zien en breng een bezoek aan de Speeltuin van de Verbeelding met installaties en doorlopende workshops. Dit jaar is de speeltuin omgetoverd tot 'De Keuken van Pruttel & Proef', waar je kan koken, proeven, spelen en onderzoeken. Bak met gemak een krokante Craque Madam en serveer het daarna in het restaurant aan je oma, broertje of jezelf. Verschuil je achter een groot servet en laat het keukengerei de hoofdrol spelen in een spannend of grappig silhouettenspel. Met behulp van pollepels, deegrollers, de rasp en het vergiet projecteer je vreemde schaduwen op het doek.

Presenteer samen met je zus ‘tafelmanieren, zo hoort het dus!’ Lekker slurpen en smakken of keurig met je servet op schoot? Jij mag bepalen hoe het hoort. In de ‘Spaghetti-stop-motion-studio’ laat je pasta tot leven komen in een mierzoet verhaal of een spannende ‘spaghettiwestern.’ Bouw mee aan een ingenieus walnootparcours of help in het restaurant als ober, afwashulp of kok. Wil je even uitpuffen? Tank dan bij in de limonadefabriek en meng je lievelingssmaken tot een verrukkelijke mix.  De Keuken van Pruttel & Proef is de hele dag toegankelijk. Je kan dus zowel voorafgaand aan of na afloop van de film een bezoekje brengen aan de keuken. De Keuken van Pruttel & Proef is te vinden in Toren, tegenover EYE. 

Kaartverkoop: Kaartjes kosten € 8,50 per persoon en geven toegang tot één film naar keuze én onbeperkt toegang tot De Keuken van Pruttel & Proef, voor en/of na de film.

© Nationale Recreatiegids